Hey!

Welkom bij de allereerste nieuwsbrief! Vanaf dit jaar post ik elke maand mijn nieuwsbrief vol inspiratie.

Inzicht van de maand

Vorig jaar liep ik El Camino de Santiago de Compostela. Een adembenemende route van 800km, dwars door Spanje. Als ik ergens de kern van mezelf ben tegengekomen, is het daar wel.

@Ergens in Spanje

Er is geen dag dat ik er niet aan terug denk. Alle mooie paden, natuurgebieden, wijnvelden. En er is geen dag dat ik het niet even stiekem mis. Mis om verbonden te zijn met die versie van mezelf. Het is alsof ik hier meer als een aangepaste versie door het leven ga. Als een mummie ingewikkeld met wc-papier.

Aan mij de taak om ook hier in Nederland dat wc-papier van m'n geest te wikkelen. Waarom? Het geeft mentale rust als je verbonden bent met je eigen kern. Alleen zijn lukt beter, je gedachten zijn rustiger, minder afleiding, minder vreetbuien. Afgelopen maand viel het kwartje hoe ik dat hier kan. Iedere activiteit die ik met mezelf doorbreng zonder scherm is als het lopen van een Camino-etappe. Het brengt me dichter bij een ware versie van mezelf. Juist tijdens de dagelijkse klusjes die ik graag uitstel als stofzuigen, koken, wandelen of even lezen in plaats van tv kijken. En net als op de Camino, het begin is altijd eventjes kut 😉

Quote van de maand

Als het lot je niet aan het lachen maakt, snap je de clou gewoon nog niet.

Gregory David Roberts auteur van Shantaram.

Wat ik aan het lezen ben op dit moment

Op dit moment lees ik Shantaram van Gregory David Roberts. Een prachtig, waargebeurd verhaal over een man die ontsnapt is uit de gevangenis van Australië en een compleet nieuw leven in India begint. Het grijpt me aan omdat hij zich helemaal onderdompelt in de cultuur van India en leeft als een local. Er komt Indiase wijsheid voorbij in verhaalvorm. Iets waar ik erg van geniet.

Vraag van de maand

Iedere maand krijg je een leuke vraag in de nieuwsbrief verwerken. De eerste vraag voor jou!

Wat vond je van deze editie? Was hij te lang? Te kort? Deed het je iets of niets? Ongefilterde feedback is zeer welkom!

De volgende versie komt eind februari. Heb je je nog niet aangemeld voor de volgende versie?

Liefs,

Sjors

Ps. Ken je iemand die zich graag bezighoudt met persoonlijke groei? Stuur mijn nieuwsbrief dan door. Maak je mij blij én die persoon blij.